سیاست های شیطانی

ایرانی آزاد با افکاری آزاد !

سیاست های شیطانی

ایرانی آزاد با افکاری آزاد !

قاچاق زنان

 

با آنکه ایران کشورى نیست که به طور جدى با معضل قاچاق زنان روبرو باشد با این حال طبق گزارشات منعکس در مطبوعات هر سال صدها دختر و زن به صورت قاچاق از طریق مرزهاى مختلف زمینى یا هوایى به کشورهایى چون ترکیه، پاکستان، کشورهاى حاشیه خلیج فارس و ... حمل مى شوند اغلب این افراد به دلایل مختلف منجمله فرار از فقر، تنگى معیشت و مشکلات اقتصادى و اجتماعى و... که با آن روبرو هستند براى رسیدن به وضعیتى بهتر توسط باندهاى قاچاق زنان از کشور خارج مى شوند و پس از خروج از کشور بسیارى از آنها از نظر مالى و جنسى و جسمى مورد سوء استفاده قرار مى گیرند، اغلب آنان توسط گروههاى مربوطه اغفال شده و هزینه سنگینى را مى پردازند تا در وضعیتى بسیار نامناسب به کشور مقصد برسند. این دسته از زنان و دختران پس از رسیدن به کشور مقصد در شرایطى بسیار نامطلوب در محل هاى غیربهداشتى نگهدارى و مجبور به کارهاى غیرقانونى، غیراخلاقى و غیرانسانى در کشور مقصد مى گردند. ناگفته نماند بسیارى از این افراد با وسوسه شغل هاى با حقوق بالا به کشور مقصد کشانده مى شوند و سپس مورد سوء استفاده قرار مى گیرند و مجبور به انجام کارهاى خلاف اخلاق مى شوند. قاچاقچیان هر یک از این زنان را بسته به سن و سال و میزان زیبایى ظاهرشان به قیمتى بین ۵ تا ۱۵ هزاردلار فروخته و عوایدى که دلالان به دست مى آورند چندین برابر این رقم است برخى از این زنان که سرانجام سر از فحشا درمى آورند هدفى جز تلاش براى معاش ندارند و این دلالان و واسطه هاى این تجارت کثیف هستند که از زنانى که در جست وجو و گریز از شرایط حاد اقتصادى هستند با درج آگهى هاى وسوسه برانگیز در روزنامه ها یا از طریق شبکه اینترنت، دایر بر شغلى آسان و پردرآمد با هفته اى ۸۰۰ دلار اغوا شده و با وعده اشتغال و امکانات مناسب آنها را به کشور مقصد کشانده و در آنجا با فروریختن کاخ پوشالى رؤیاها مجبور مى شوند به شرایط دلالان تن درداده و در نتیجه آن روى واقعى سکه با واقعیت هولناک خود را نشان مى دهد.
دادوستد زنان و دختران در تجارت بین المللى نگرانى عمده اى را در جوامع مختلف حتى در جوامع ارزشى ایجاد نموده زیرا شبکه هاى قاچاق دختران و زنانى را که خانواده هایشان دچار مشکل مالى مى باشند را شناسایى نموده و با وعده هایى همچون خوشبختى سریع و پولدار شدن از فقر مالى و سادگى آنان سوء استفاده نموده و براى مقاصد شوم خود از آنها استفاده مى نمایند هشدارى که این گونه مسائل در آستین دارد این است که در این گونه موارد فقر اقتصادى مهمترین عامل اغفال خانواده ها و حتى دختران کم سن و سال است با عنایت به توسعه این پدیده زشت و ناهنجار وظیفه هر دولتى است که با به کارگیرى کلیه اهرم هاى پیشگیرى و با اتخاذ سیاستها و تدابیر لازم به صورت ریشه اى با این معضل برخورد نمایند که در اینجا اهم اقدامات مورد نظر را در چند بخش ۱- حفاظت از قربانیان ۲- تعقیب باندهاى قاچاق ۳- تدابیر داخلى بررسى پیشگیرى ۴- راهکارها و پیشنهادات مورد بحث قرار داده و به صورت خلاصه به آن اشاره خواهیم نمود.
الف: حفاظت از قربانیان:
۱- محرمانه نگاه داشتن رسیدگى هاى قضایى مربوط به این دسته از زنان و دختران اغفال شده براى حفاظت از حریم خصوصى و حفظ هویت این دسته از قربانیان جهت بازگشت مجدد به زندگى شرافتمندانه.
۲- انجام تدابیر لازم براى بهبود فیزیکى، روانى و اجتماعى قربانیان تجارت کثیف توسط سازمانهاى ذیربط.
۳- ارائه مسکن مناسب به اینگونه افراد پس از بازگشت و یا قبل از کشانده شدن به مسائل غیراخلاقى.
۴- دادن مشاوره و اطلاعات لازم و ارائه کمک پزشکى(روانى و مادى).
۵- ایجاد فرصتهاى شغلى، تحصیلى و تربیتى مناسب براى اینگونه افراد.
۶ - ایجاد سازکارهاى مناسب براى بازگرداندن قاعده مند و امن قربانیان قاچاق به میهن به نحو مقتضى با همکارى وزارت خارجه و سایر سازمانهاى ذیربط.
۷- ایجاد شبکه لازم درچارچوب یک طرح آزمایشى براى ارائه خدماتى همچون بهداشت روانى، مشاوره، پناهگاه اضطرارى و مراقبت پزشکى به قربانیان مربوطه.
ب: تعقیب باندهاى قاچاق:
۱- تشکیل یک گروه کارى براى رسیدگى ویژه به این معضل در قوه قضاییه تا به تحقیق درباره موارد اینگونه قاچاق و چگونگى تعقیب کیفرى آنها بپردازد.
۲- تدوین و تصویب قوانین مشخص درخصوص قاچاق زنان در مواردى که با خلأ قانونى روبرو مى باشیم با هماهنگى و همکارى مجلس شوراى اسلامى.
۳- کنترل دقیق مرزها، تعلیمات پیشگیرى، افزایش و تحقیقات در این زمینه و ایجاد بانک اطلاعاتى در مورد روشهاى مختلف قاچاق.
۴- تعلیم نیروى انتظامى در خصوص نحوه برخورد و مقابله درست با باندهاى دست اندرکار.
ج: تدابیر لازم براى پیشگیرى:
۱- از قربانیان قاچاق به ویژه زنان و کودکان به نحوى حفاظت گردد تا دوباره قربانى این پدیده شوم نگردند.
۲- اتخاذ تدابیرى همچون پژوهش، اطلاع رسانى لازم و مناسب و در خور موضوع، تبلیغات رسانه هاى گروهى پیرامون عواقب این کار و نیات شوم دست اندرکاران به همراه ابتکارات اجتماعى و اقتصادى در این رابطه.
۳- از بین بردن یا تخفیف عواملى که موجب آسیب پذیرى زنان و دختران در برابر عوامل قاچاق مى گردد همچون فقر و فقدان فرصت هاى برابر.
د: راهکارها و پیشنهادات دیگر:
۱- متعهد شدن دولت براى پیشگیرى از وقوع قاچاق زنان و دختران بدین صورت که دولت اقدامات لازم رابراى مراقبت و مواظبت از اشخاصى که در این زمینه در دام باندهاى قاچاق افتاده اند انجام داده بالاخص در مبادى فرودگاهها، ترمینالها، راه آهن و بنادر مربوطه و در طول مسافرت به عمل آورند براى این مقصود نیازمند به مأمورانى ویژه و آگاه و آموزش دیده و یا افراد صلاحیت دار دیگرى است که بتوانند در حدود قانون کلیه اطلاعات لازم را که موجب کشف و خرید و فروش و یا حمل این دسته از قربانیان مى شود را تحصیل نموده و سریعاً به مقامات قضایى جهت پیگرد قانونى اعلام نمایند.
۲- بررسى این موضوع که این افراد توسط چه گروههایى به خارج از کشور انتقال داده مى شوند و همچنین بررسى اطلاعات حاصله از دفتر نمایندگى هاى ما در خارج از کشور براى عودت دادن این افراد و ایجاد تمهیدات لازم و در اختیار گذاشتن امکانات موقت جهت بازگشت توسط نمایندگى هاى خارج از کشور براى افرادى که فاقد امکانات مالى مى باشند و به اینگونه افراد اطمینان دهند که در صورت بازگشت از آنها حمایت قانونى گردیده و این اقدامات صرفاً حمایتى و براى نجات آنان مى باشد.
۳- مسأله بازگرداندن به میهن به نحو مقتضى توسط دفتر نمایندگى هاى مستقر در خارج از کشور با مساعدت مالى این دفاتر.
۴- تبلیغات لازم و مناسب جهت هشدار به عامه در خصوص خطرات قاچاق و حفاظت بیشتر از فرزندان خصوصاً دختران نوجوان.
۵ - تدابیر مقتضى توسط مقامات قضایى و ممنوع الخروج نمودن رؤسا، شرکاى جرم و یا قربانیان و مظنونین و افراد داراى سابقه به عنوان بخشى از پیگیرد قضایى عاملان این جنایت هولناک.
در خاتمه این نوشتار باید گفت ساده ترین دلیل که مى توان براى توضیح افزایش قاچاق زنان در سالهاى اخیر ذکر نمود این است که قاچاقچیان مى دانند که سود بالقوه این فعالیت بسیار بالاست و خطر تهدید و تحت تعقیب گرفتن آن به نسبت کمتر است. لذا آمیزه مخاطره پایین و سود کلان موجب گردیده است که قاچاقچیان به راحتى از قاچاق زنان و تبدیل این گزینه به ارتکاب جنایات استفاده نمایند زنانى که بدین وسیله به کشور مقصد کشانده مى شوند در محلهاى اقامت خود هیچ وسیله دفاعى ندارند و هیچ نهاد رسمى از آنها پشتیبانى نمى نماید و در نتیجه سرنوشت آنها در دست تاجران این تجارت و باندهاى مخوف قرار گرفته و در صورت هرگونه مقاومت به بدترین سرنوشت مبتلا خواهند شد. على رغم آنکه در فرهنگ کهن ایران زمین و همچنین در آموزه هاى دینى و اسلام عزیز استثمار زنان مورد نفرت بوده و در روند تحولات اجتماعى قوانین سخت و بازدارنده اى براى مرتکبین این جرایم به مورد اجرا گذارده شده است و مجازات سختى را نیز تعیین نموده است با این همه براى مقابله با قاچاق زنان جامعه ما همچنان دچار مشکل جدى است و هنوز قوانین مناسبى که مشخصاً قاچاق زنان را مورد هدف قرار دهد وضع نگردیده است که باید به این نکته حیاتى توجه نموده و علاوه بر وضع قوانین مناسب براى از بین بردن زمینه هاى بروز قاچاق زنان طرحى نو ارائه و تدابیر دیگرى همچون فقر، بیکارى، فقدان دسترسى زنان به فرصت هاى مناسب و ... اندیشده شود تا جلوى به تاراج رفتن میوه هاى عزت و شرف در جامعه اسلامى گرفته شود. قاچاق زنان در دنیا امروزه امرى بسیار پیچیده است که گروههاى مرتبط با آن به صورت سازمان یافته و به گونه فزاینده اى درگیر آن مى شوند لذا براى مقابله با این ناهنجارى نیازمند به یک استراتژى ملى براى پیشگیرى و سرکوب قاچاقچیان زنان، تعقیب مجرمان و حفاظت از حقوق افراد قاچاق شده بوده و باید از تجربیات و تخصص هاى کارآمد ضدقاچاق بهره گیرى درست نماییم.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد